Brygmester Carsten Hjort om
HJORT BEER’s historie

Historien bag mit nordjyske bryggeri HJORT BEER begyndte i 2015, hvor jeg startede med at brygge min egen øl hjemme i kælderen på grund af interessen for øl. Her eksperimenterede jeg med malt, humle og gær og nåede op på over 50 hjemmebryg det første år.

Den metodiske tilgang fra en baggrund som ingeniør og min store forkærlighed for det traditionelle håndbryg og de gode klassiske ølstilarter, hvor balancen er i fokus, er kommet øllene til gode.

I 2017 vandt jeg både guld og sølv ved DM i håndbryg med de to medaljevindere ” Wiener Walzer” og ”Brown Bella”, som samtidig blev de første øl, jeg fik i produktion. Siden har flere af øllene vundet danske og internationale priser.

Øllet brygger jeg altid med de bedste råvarer. Det er min passion for gode råvarer, klassiske øltyper og videnskab, som jeg håber, at du vil kunne smage, når du drikker min øl.

Skål!

Carsten Hjort – Brygger – HJORT BEER

Prisvindende specialøl

Vores mission er at perfektionere de traditionelle ølstilarter og give folket den bedste smagsoplevelse. Derfor er brugen af de bedste råvarer er essentielt og vi går ikke på kompromis med kvaliteten.

Vi har vundet flere priser for vores specialøl gennem tiden. Hjort Beer har vundet hæder ved både danske og internationale konkurrencer. Særligt glade er vi for Sølvmedaljen til Alexander i Barcelona Beer Challenge i 2019 og Guldmedaljen til Wiener Walzer i 2020, samt guldmedaljerne til Sebastian og Angelina ved European Beer Challenge i 2021.

Oplev HJORT BEER

Udover at sælge vores øl i udvalgte specialbutikker og supermarkeder i det meste af landet er Hjort Beer også at finde i udvalgte barer og restauranter.

Herudover afholder vi ølsmagninger, der er perfekt egnet som begivenhed for virksomheder og større forsamlinger.

Hjort Beer er også at finde til udvalgte messer og forsamlinger – følg med på vores Facebookside for løbende opdateringer.

Inspiration fra Spanien og spændende ølcollabs

Carsten Hjort har boet mange år i NordSpanien med sin familie og har draget meget inspiration fra området. Det kan både ses og smages fra vores collabs med vores venner i Bilbao og Barcelona. 

2019 Básquery Bilbao, (Ivars Hand – Tørhumlt Witbier med frugten Buddhas hand)

2020 Drunken Bros (LOKI, Imperial Coffee Milk Stout 9,2%)

2019-2023 L’estupenda (Alexander the Great  – Fadlagret Baltisk porter -Sour Beer 10 %)

Pop-up bar og store danske ølsmagninger

I sommeren 2022 havde vi en pop-up bar på Stjernepladsen i Aalborg. Vi blev taget rigtig godt imod og nød at servere øl i de hyggelige lokaler og på den udendørs terrasse på Stjernepladsen.

I 2020 blev vi udvalgt af Carsten Berthelsen til at deltage med vores Brown Bella i Natholdets Julekalender i 2020. I 2019 & 2021 var vi med i Danmarks største virtuelle ølsmagning organiseret af Craft Makers Collective med henholdsvis vores Orange i 2019 og Sebastian i 2021.

Fremtidsudsigter

Hos Hjort Beer arbejder vi fortsat på at perfektionere de traditionelle ølstilarter og at fortsætte med at give vores kunder en øloplevelse i verdensklasse. Herudover har vi et mål om at blive 100% økologisk i 2023.